Ja tenim nou govern!!!!

El passat 13 va tenir lloc el nomenament de les noves regidores Meri, Fina, Susanne i Núria, també del regidor Raül.

La Fina Palomar va prometre el càrrec d’alcaldessa que exercirà durant dos anys. Serà substituïda per la Meri Porqueres els dos darrers anys de la legislatura.Proclamacio Fina b DSC_0155
Possiblement la constitució de l’ajuntament més concorreguda dels últims anys.

Us reproduïm el text integre del discurs de la Fina Palomar com a alcaldessa de la Morera-Scala Dei:

Gràcies per la vostra assistència a aquest acte de constitució del nou ajuntament, però, sobretot, gràcies a totes les persones que heu dipositat la vostra confiança en nosaltres. Als que ens heu votat i als que no, vull dir-vos, en nom de les tres regidores de la nostra candidatura, que assumim un compromís seriós en fer el que estigui a les nostres mans per aconseguir que aquest poble, La Morera i Scala Dei, avanci i millori les seves condicions.

Com ha passat a altres indrets, aquí a La Morera de Montsant, els resultats d’aquestes eleccions també han estat una sorpresa. Entenem que la gent ha donat un missatge de voluntat de canvi. El poble ha parlat i ha decidit que, per aquest ordre, la Meri, la Fina, el Raül, la Susanne i la Núria ens fem càrrec de gestionar aquest ajuntament durant 4 anys.

Us puc dir que nosaltres ens hem presentat a aquestes eleccions per fer política municipal. Ens hem presentat per fer un servei al poble. En un poblet de les dimensions del nostre, no pot haver-hi altra pretensió que oferir-te per donar passos en la millora del municipi. Estem convençuts que aquesta ha estat la raó que ha guiat a totes les persones que, anteriorment a nosaltres, s’han implicat en l’ajuntament i que han fet tot el que han sabut i el que han pogut pel poble. Per això vull aprofitar l’ocasió per expressar el nostre reconeixement al Josep Manuel Crivillé, al Ramon Sabaté, al Josep Miró i a la Núria Crivillé que han estat alcaldes del municipi, així com al Benito com a alcalde pedani de Scala Dei, durant molts i molts anys. Però no només a ells, sinó també a tots aquells que han estat regidors i han dipositat el seu esforç pel bé del poble. Un aplaudiment per tots ells!

Ara ens toca a nosaltres. La candidatura d’ERC-Acord Municipal vam presentar el nostre programa durant la campanya i aquest és el nostre punt de partida. Hem sortit escollides tres persones de la nostra candidatura i som majoria, però la nostra idea és treballar en equip també amb els dos regidors de CIU que han estat escollits i així els hi hem expressat. Pendents de resposta…/Han declinat l’oferiment….(en aquest cas “estem convençuts que per responsabilitat, pel que estimen el poble i per deferència a tots els seus votants, faran una oposició constructiva, des de la que també ens ajudin a regular la nostra actuació”)

Més enllà del programa, que no repetirem, volem especificar algunes qüestions, anant des del més general al més concret:

  • Ens hem presentat per ERC, tot i que ho hem fet com a independents. No som afiliats del partit, però sí que us podem dir que la nostra ideologia és d’esquerres, el que es tradueix en que compartim un ideari des del que creiem que el govern, sigui del nivell que sigui, també el municipal, ha de ser just, integrador, obert, transparent, i la seva actuació ha de comptar amb la participació dels ciutadans.
  • Estem a favor de la independència de Catalunya i, des de l’ajuntament, volem contribuir al procés sobiranista, d’una forma activa. Ens hi sentim clarament legitimats, partint de que el 9 de novembre de l’any passat, de 64 vots dipositats a l’urna, 60 eren respostes de SI/SI. És per això que properament farem que l’estelada onegi al balcó d’aquest ajuntament.
  • Ja concretant a nivell de gestió municipal, dilluns ens posem a treballar. Hi ha temes urgents, com el de l’obertura de la piscina que, pels que no ho sabeu, us informo de que darrerament es va fer una inspecció, amb un informe de data 19 de maig, que determina que manca una instal·lació de seguretat, en relació a la toma de terra. És un tema de màxima urgència que requereix d’una obra i que cal resoldre per poder obrir la piscina. Més enllà d’urgències, us demanem unes setmanes per ubicar-nos, amb la previsió de que a primers d’agost farem una reunió informativa a cada nucli, en la que us explicarem el repartiment de regidories i aquelles decisions que haguem pres a nivell d’organització i d’actuacions a curt i mig termini. De moment, però, si que us avancem que ens trobareu a cadascuna de les tres un dia a la setmana a l’ajuntament. Aquests propers tres mesos d’estiu, a la Meri, els dilluns al matí, la Susanne els…. i jo els divendres a la tarda. Estarem a la vostra disposició per qualsevol cosa que necessiteu. Us agrairíem, però, que ens ho digueu per avançat i així confirmar-ho.

A nivell personal, en confiança, us diré que l’endemà de les eleccions, ben asseguda, em vaig posar a revisar amb deteniment les funcions d’un alcalde. No hi comptava, però des de que vaig acceptar formar part de la candidatura tenia clar que, encara que remotament, podia trobar-me en aquesta situació. Gran responsabilitat, però no m’espanta i l’assumeixo per aquests dos anys.

Tenim molt per aprendre i molt per fer, no som ingènues, i assumim el repte per aquests quatre anys, perquè així ho vareu decidir el 24 de maig. Aquests dies varies persones se’ns han apropat per donar-nos l’enhorabona. Jo penso que l’enhorabona s’haurà de donar a tota la gent del poble, d’aquí quatre anys, per haver-nos escollit, si hem aconseguit fer una bona feina i n’esteu satisfets.

Gràcies

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s